Kan kommunikation omvandla drömmar till verklighet?

Och kan man med hjälp av kommunikation skapa förutsättningar för att unga kvinnor ska våga ta för sig mer? Vi tror det. Gör du? Head Start söker just nu en kommunikatör – och marknadsansvarig för verksamhetsåret 2016/2017. 

VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är en vass kommunikatör med koll på rådande digitala trender och kanaler. Du är ansvarsfull, självgående och kreativ. Du ska ha analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt, våga ta dig an utmaningar och tycka om variation i arbetsuppgifter. Du trivs i en entreprenöriell miljö, tar gärna egna initiativ och kommer med egna idéer. Du drivs av att engagera dig i projekt som syftar till att hjälpa andra att utvecklas och nå sina drömmar.

Student, arbetande eller livsnjutare passar lika bra så länge som du kan avsätta 20-30 timmar i månaden ett år framåt i tiden med start juni 2016.

VAD FÅR DU UT AV DETTA?
Rollen som kommunikatör – och marknadsansvarig hos Head Start öppnar upp ett fantastiskt nätverk där du får möjlighet att bygga nära relationer med framgångsrika kvinnor på högt uppsatta positioner, ambitiösa kvinnliga studenter samt ett växande nätverk med inspirerande personer i början av sin karriär som valt många olika vägar i livet. Du får samtidigt möjlighet att skapa förutsättningar genom kommunikation som hjälper unga kvinnor att våga satsa på sina drömmar och personlig utveckling.

På ett personligt plan ger marknadskommunikationsrollen dig alla förutsättningar för att utvecklas som kommunikatör både i termer av strategiskt tänkande, analys, förmåga att skapa content riktad mot utvald målgrupp samt förverkliga dina idéer kring hur Head Start kan komma närmare sin vision. Uppdraget är probono.

VAD GÅR DET UT PÅ?
Som marknadskommunikationsansvarig hos Head Start ingår du i verksamhetsårets styrelse. Tillsammans med styrelsen och projektgruppen för verksamhetsår 2016/2017 tar du fram en marknadskommunikationsstrategi som sedan verkställs, följs upp och utvärderas löpande under året. Du ansvarar för att skapa innehåll och kommunicera detta innehåll via nätverkets befintliga kanaler som i dagsläget främst inkluderar Facebook och offentlig hemsida. Du ansvarar också för omvärldsanalys, deltagande vid nätverkets olika event där vi räknar med att du agerar fotograf, produktion av enklare grafiskt material och nära samarbete med styrelse och projketgruppen. Du är en nyckelperson som äger ansvaret för nätverkets kommunikation och aktiviteter kopplade till den.

Du behöver ha baskunskaper i Photoshop, Illustrator, Indesign och WordPress eller en vilja att på egen hand lära dig dessa verktyg.

VILKA ÄR VI?
Head Start startades i maj 2011 av tre studenter från KTH, Handelshögskolan i Stockholm och Karolinska Institutet. De tre studenterna hade då länge lagt märke till antalet kvinnliga studenter i deras omgivning som hade en otrolig potential men som inte tog för sig i den utsträckning som de kunde. Studenterna bestämde sig därför för att, med hjälp av affärsnätverket Styrelsebalans inspirerande medlemmar, skapa ett mentorprogram för kvinnliga studenter. Mentorprogrammet har efter 4 år utvecklats till ett nätverk med idag ca 60 unga kvinnor i början av sin karriär. Syftet med Head Start är att tillhandahålla en plattform för generationsöverskridande möten mellan dolda kvinnliga talanger vid universitet och högskolor och seniora kvinnliga förebilder samt att skapa ett nätverk där kvinnliga akademiker kan mötas för att stötta och inspirera varandra, bolla ideer och tillsammans växa.  Läs mer på http://headstart.nu/

Låter det som att vi är en bra match för varandra? Skicka en kort introduktion om vem du är och varför du skulle passa för denna roll till paulina.nordebrand@headstart.nu  så ses vi gärna för en första dejt.