”Ingen tycker om någon som är perfekt” – intervju med en av årets adepter Matilda Kongshöj

Adepten Matilda Kongshöj och mentorn Lena Sundqvist är ett av mentor-adept paren som deltar i årets omgång av Head Start. I nedan intervju delger Matilda sina tankar om mentorskapet och vad hon känner att hon fått ut av de möten hon och Lena haft hittills.

adept-matilda-mentor-lena-head-start

Vad fick dig att tacka ja till Head Starts mentorsprogram?
Det kändes kul att vara med i ett långsiktigt program, där jag dessutom verkligen blev ihopmatchad med en mentor enligt vem jag är. Jag kände också att det var rätt i tiden för mig att skaffa en mentor, så när möjligheten kom upp passade det perfekt!

Vem är din mentor och vad sysselsätter hon sig med när ni inte utbyter tankar och erfarenheter?
Min mentor heter Lena Sundqvist och är VD på Logiq, som sysslar med ”digital interaktion och informationslogistik”. Hon bor i Katrineholm men jobbar i Stockholm.

Vad upplever du är det bästa med mentorskapet? Vad känner du att du har fått ut av det?
Vi är en sådan perfekt match! Det är otroligt häftigt att få umgås med någon som jag upplever är väldigt lik mig men i en annan fas i livet. Lena förstår mig jättebra och jag tror att hon känner igen sig själv i mig också. Mitt främsta mål med mentorskapsprogrammet var inte att diskutera framtida karriärval utan snarare att ha någon att bolla allt mellan himmel och jord med, och det har jag verkligen fått.

Var brukar du och din mentor träffas?
Oftast på hennes kontor, gärna med lite tända ljus och en kopp te. Vi har också träffats för att äta frukost på ett café en gång.

Vilket är det bästa råd du fått av din mentor?
”Ingen tycker om någon som är perfekt” – ett jättebra råd till en perfektionist som jag!

Övrigt som du skulle vilja nämna gällande mentorskapet?
Jag tycker att det är utmärkande för Head Start att jag fått förmånen att lära känna en kvinna mitt i karriären på ett så personligt plan. Trots att jag inte riktigt kände igen mig i beskrivningen av vilka som blir antagna till programmet, tjejer som inte tar för sig i den utsträckning som de borde, har jag ändå fått ut oerhört mycket av det här mentorskapet. Tack Lena!