Tillbakablick på hur allt började med Jenny Lilun Zeng

Jenny Lilun Zeng, en av tre grundare som står bakom mentorprogrammet Head Start, blickar tillbaka på åren som gått och delar med sig av sin framtidsvision för Head Start.

Hur kom ni på att starta Head Start och vad var drivkraften?

Jag, Valli och Rebecca startade Head Start tillsammans, då vi alla var frustrerade över att det fanns unga kvinnor i vår omgivning som inte tog för sig lika mycket som de borde. Inte för att de inte visste svaren eller att de hade mindre relevanta erfarenheter, utan mest för att de inte kände samma självförtroende. Vi ville också motbevisa den vanliga missuppfattningen att unga kvinnor inte hjälper varandra och bygga ett kvinnligt nätverk som kan stötta varandra.

jenny-rebecca

Du blev utnämnd till Årets Student mycket tack vare ditt arbete med Head Start. Vad tycker du har varit det mest minnesvärda med Head Start hittills?

För mig personligen var nog när vi hade den allra första träffen med alla mentorer och adepter den 9e maj 2012. Vi hade arbetat månader med att skapa konceptet, fixa finansiering och matcha alla mentor- och adeptparter, så det kändes overkligt när vi faktiskt stod där och såg mentorerna och adepterna interagera med varandra.

Var ser du Head Start om tre år? Vad är din framtidsvision?

Jag skulle vilja se att Head Start har nått ännu fler unga kvinnor och hjälpt dem att tro på sig själva. Det skulle vara väldigt roligt om vi kunde se en geografisk expandering till andra svenska städer, kanske till och med internationellt.

På bilden från vänster: Rebecca och Jenny, två av Head Starts grundare.